måndag 30 juni 2008

Sommarläsning

Regnet gör sig bekant och sommaren känns vissa dagar som höst. Då är det skönt att kura ner i soffan med en bok, i handen eller i öronen. Men även när solen vågar sig fram kan det passa bra med läsning lediga stunder. Då återstår bara det kluriga med att hitta en bra bok. För att underlätta och inspirera denna sökning så har vi på biblioteken i Gamlestaden och Kortedala plockat ut några av våra favoriter.

I Gamlestaden kan du testa personalens val. Vi tipsar bland annat om Jävla John av Eva Dozzi, Gunnar av Bob Hansson och Doppler av Erland Loe.

I Kortedala har vi skyltat upp sommarläsning på pelaren vid expeditionen. Där finner du bland annat Ikarosflickan av Helen Oyeyemi, Solstorm av Åsa Larsson och Egalias döttrar av Gerd Brantenberg, som är mitt sommartips. Det är en underhållande berättelse om människorna i landet Egalia där männen äter p-piller, bär pehå och betraktas som mindre kompetenta än kvinnorna. Även om det inte är en nyhet att vi alla är individer, oberoende av kön så tror jag Egalias döttrar är lika aktuell nu som när den kom 1977.


Välkommen att låna våra tips som håller i alla väder!

/Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Egalias döttrar är den bästa bok jag läst - den skildrar rena drömsamhället ;-O
njaa, kanske ändå inte , men den är fruktansvärt rolig.

Anonym sa...

Den är ju grym!!!