måndag 14 juli 2008

Hälsosamt

Sommartider, semestertider ... och förhoppningsvis tid för avkoppling och återhämtning. Kanske tid för lite kroppsrenovering, rökstopp, nya kostvanor, sömnvanor eller något annat hälsorelaterat?

Hälsoteket har sommaruppehåll och är tillbaka i september men hälsoinspiration finns alltid att hämta i vår hälsohylla. Här hittar du böcker om kost, stress/återhämtning, fysisk aktivitet, rökning och sömn. Du kan också låna ljudböcker i ämnet.

Motivationens betydelse när det gäller livsstilsförändringar är ett centralt tema i många böcker om hälsa. I Instruktionsboken till livet: en inspirationsbok, som utgår från den så kallade Bunkeflomodellen, är motivation nyckeln till all förändring. Här skriver man om vägen till en hälsosam livsstil ur ett helhetsperspektiv, med såväl fysisk som psykisk hälsa i fokus. Motivationshöjande – fri från sänkande pekpinnar - är även Sluta röka och snusa på 4 veckor av Barbro Holm Ivarsson.

Bantningsbluffen – hur du undviker den och designar din egen diet av Anna-Britta Ståhl är intressant läsning för den som är intresserad av att få en jämförande genomgång av olika bantningsmetoder. Här gör man upp med myter om vikt och ger goda råd om hälsosamma strategier för viktnedgång.

Det finns mycket att läsa i ämnet! Vill du ha lots bland böcker eller i informationssökning om hälsa på nätet så hjälper vi dig. Välkommen!
/Malin

2 kommentarer:

Läsaren sa...

Vad kul med människor som bryr sig om min hälsa! Det är bara att jag har svårt med motivationen! Tack för en inspirerande inlägg! Vem vet? Mågot kanske fastnar i min tröga skalle!

K G biblioteksblogg sa...

Gott om man kan inspirera! Men trög skulle jag inte säga alls. Tvärtom :)